Вплив функціональної асиметрії моторної та сенсорної систем на розвиток образного й вербально-логічного мислення у дітей молодшого та середнього шкільного віку - Родзінська, Тетяна (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2019)
Подано результати пілотажного дослідження, спрямованого вказати, чи існує залежність між функціональною асиметрією та рівнем розвитку образного й вербально-логічного мислення. Для більшої наочності результатів дане досліджен- ня було проведене на вибірці дітей 4–6 класів. Отримані дані вказують на тенденцію до подібного впливу. Є рекомендація повторити дослідження на більшій вибірці.
Keywords: ліворукість; функціональна асиметрія; образне мислення; вербально-логічне мислення; когнітивна сфера