Процедура семантико-смислового аналізу дослідження розвитку акмеорієнтованої зрілої особистості - Ткаченко, Олександр (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2019)
Представлена така експериментальна процедура семантико-смислового аналізу наративів. 1. Семантичний аналіз – дозволяє визначити "семантичне поле" (СП), на основі якого формується відповідний "концентрований смисл" (КС). 2. Кореляційний аналіз – дозволяє визначити "загальне семантичне ядро" (ЗСЯ), коефіцієнти кореляції та "збіг" однакових слів. 3. Смисловий аналіз – передбачає створення "загального концентрованого смислу" (ЗКС) та "специфічного концентрованого смислу" (СКС), які використовуються у дослідженні та побудові моделей розвитку акмеорієнтованої зрілої особистості (АОЗО).
Keywords: наратив; смисл; акмеорієнтована зріла особистість (АОЗО); семантичний аналіз; кореляційний аналіз; смисловий аналіз; семантичне поле; концентрований смисл; загальне семантичне ядро; специфічне семантичне ядро; загальний концентрований смисл; специфічний концентрований смисл