Психологічні фактори життєстійкості студентів з інвалідінстю - Купрєєва, Ольга (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2020)
У статті викладено результати емпіричного дослідження психологічних факторів життєстійкості студентів з інвалідністю. Метою є дослідження психологічних особливостей, факторів та предикторів які детермінують життєстійкість студентів з інвалідністю. Методи. Факторним аналізом визначено параметри життєстійкості студентів з інвалідністю з різним рівнем вираженості її компонентів. За результатами регресійного аналізу спрогнозовано показники життєстійкості студентів з інвалідністю з низьким та середньо-високим рівнями інтегральної життєстійкості. Висновки. Отримані дані дозволяють визначити ресурси життєстійкості студентів з інвалідністю та будуть використані при побудові комплексної програми психологічного сприяння особистісній самореалізації студентів в умовах інтегрованого навчання.
Keywords: життєстійкість; студенти з інвалідністю; ресурси особистості; інтегроване навчання