Взаємозв’язок страхів, фобій, тривожності із самоставленням особистості - Терлецька, Лариса; Кухар, Ірина (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2020)
У статті представлено результати емпіричного дослідження взаємозв’язку страхів, фобій, тривожності із самоставленням особистості юнацького віку (ранього і пізднього). Проаналізовані поняття: самосвідомість, самоставлення, страхи, фобії, тривожність, юнацький вік. Використані діагностичні методики дослідження (опитувальник самоставлення Століна-Пантелєєва, С-тест В. Леві, опитувальник тривожності Спілбергера-Ханіна); методи математичної статистики (коефіцієнт кореляції r-Спірмена).
Keywords: страхи; фобії; тривожність; емоції; самоставлення; особистість