Взаємозв'язок між характером і соціально-психологічною адаптацією особистості до навчання у ЗВО - Терлецька, Лариса; Чистякова, Анастасія (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2020)
Представлено результати емпіричного дослідження взаємозв'язку між характером і соціально-психологічною адаптацією особистості до навчання у ЗВО. Проаналізовано поняття: "характер", "адаптація", "соціально-психологічна адаптація до навчання", "юнацький вік". Використано діагностичні методики дослідження (опитувальник Олдхема – Морріса для визначення типів характеру особистості та методика дослідження Роджерса – Даймонда для визначення соціально-психологічної адаптації особистості), методи математичної статистики.
Keywords: характер; адаптація; соціально-психологічна адаптація до навчання; юнацький вік