Трансформація емоційного насилля в контексті он-лайн спілкування в соціальних мережах - Бояршинова, Катерина (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2021)
У статті висвітлені проблемі емоційного насилля в соціальних мережах. Розглянуто наукові підходи до визначення емоційного насилля та проведено порівняльний аналіз з психологічним насиллям, віктимізацією, психологічно жорстокою поведінкою. Показано особливості емоційного насилля он-лайн, обумовлені специфікою Інтернет-спілкування. Проаналізовано негативні наслідки емоційного насилля.
Keywords: емоційне насилля; кібербулінг; психологічне насилля; соціальні мережі