Своєрідність та багатогранність впливу дистанційного навчання на психіку викладача - Буняк, Надія; Чала, Тетяна (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2022)
Нині технології дистанційного навчання набули широкого визнання через полегшення доступу до навчально-наукових методичних матеріалів, а отже, заощадження часу та прозорості освітнього вчення. З огляду на це у статті проаналізовано особливості впливу технологій дистанційного навчання на психіку викладача, що зумовлюють емоційне вигорання; з'ясовано переваги й огріхи онлайн-формату засвоєння знань. Виявом потерпання від емоційного вигорання є багатогранні фізіологічні реакції людського організму.
Keywords: технології дистанційного навчання; якість дистанційної освіти психіка; ситуація «виходу із зони зручності»; фізіологічні реакції людського організму; емоційне вигорання