Особистісні чинники схильності до тривожно-фобійних розладів у студентів-психологів - Крупельницька, Людмила; Баратюк, Артем (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2022)
Проаналізовано особистісні чинники схильності до тривожно-фобійних розладів у студентів-психологів. Предмет дослідження є недостатньо висвітленим у наукових публікаціях, тому потребує подальшого вивчення.Виявлено особистісні чинники схильності до тривожно-фобійних розладів у студентів-психологів. Використано Фрай-бурзький особистісний опитувальник, Опитувальник ієрархічної структури актуальних страхів особистості; Інтегративний тест тривожності, а також Анкету здоров 'я пацієнта (PHQ) - Скринінгові питання щодо паніки.Встановлено гендерні відмінності у вияві невротичності та реактивної агресивності студентів-психологів, взаємозв'язок актуальних страхів, тривожності, схильності до панічних атак з особливостями особистості, побудовано прогностичні моделі впливу особистісних властивостей на схильність до вияву актуальних страхів, ситуаційної та осо-бистісної тривожності, панічних атак.
Keywords: схильність до тривожно-фобійних розладів; панічні атаки; фобія; тривожність; особистісні чинники; студенти-психологи