Психологічні чинники споживчої поведінки - Книш, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2018)
Описано чинники психологічного впливу на поведінку споживачів, можливостей їхнього впливу для спрямування поведінки у маркетинговій діяльності, а також основні психологічні аспекти поведінки споживачів і чинників, що зумовлюють вибір певного типу споживацької поведінки. Проаналізовано основні групи чинників, які впливають на формування та реалізацію споживчої поведінки. Особливу увагу приділено соціально-психологічним чинникам: соціальний клас, референтна група, спілкування, соціальні норми та цінності, стиль життя особистості тощо.
Keywords: поведінка споживачів; психологія поведінки; споживацька поведінка; внутрішні фактори; зовнішні фактори; культурні норми; середній клас; соціальна мотивація; стиль життя; цінності; референтна група