Особливостi вияву девiантноï поведiнки в пiдлiтковому вiцi - Крайніков, Е.; Прокопович, Є.; Землякова, Ю.; Примаченко, С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2018)
З метою дослідження поставленої проблеми нами було проведене психодіагностичне дослідження. Вибірку становили 78 підлітків (33 хлопчика та 45 дівчат) у віці 15–16 років. За результатами аналізу було виділено дві групи досліджуваних: підлітки зі схильність до девіантної поведінки та підлітки без такої схильності. Між зазначеними групами було продемонстровано відмінності за низкою показників.
Keywords: девіантна поведінка; делінквентна поведінка; агресивність; комп'ютерна залежність; підлітковий вік