Модель психологічної реабілітації наркозалежних осіб - Литвинчук, Леся (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
Сучасний етап становлення реабілітації та розробка нашої психологічної моделі реабілітації вибудовується з урахуванням міжнародного досвіду і розуміння тієї обставини, що "наркотична залежність – це складний стан, що вимагає тривалого лікування, догляду та підтримки".Основні методологічні та методичні положення моделі психологічної реабілітації наркозалежних осіб впроваджуються на базі Реабілітаційного наркологічного відділення Київської міської наркологічної лікарні "Соціотерапія" та Хмельницького обласного центру ресоціалізації наркозалежної молоді. Дана стаття присвячена розкриттю суті розробленої моделі психологічної реабілітації наркозалежних осіб, що на даний час проходить апробацію.
Keywords: методологія; модель; психологічна реабілітація; сім'я; деструкція; процес; терапевтична ціль; особистість