Стратегії подолання ревнощів у романтичних та подружніх стосунках - Фурманов, Ігор (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
У статті вивчаються інтерактивні і поведінкові реакції в ситуації ревнощів в залежності від ролі в партнерських відносинах в період ранньої дорослості. Дослідження показують, що незалежно від ролі в ситуації ревнощів найчастіше використовуються реакції інтегративної комунікації і компенсації/заміщення. У романтичних стосунках реакція на ситуацію ревнощів визначається цінністю партнера, а в подружніх – цінністю відносин.
Keywords: ревнощі; комунікаційні реакції на ревнощі; партнерські і подружні стосунки