Основні напрями соціально-педагогічної підтримки людей похилого віку в Україні - Тетяна Коленіченко, (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
В статті здійснено аналіз поняття "старість" та запропоноване авторське визначення даного поняття. Наведено результати проведеного пілотного етапу дослідження щодо виявлення потреб людей похилого віку; здійснено оцінку вияв- лених потреб та визначено рівні на яких відбуватиметься задоволення виявлених потреб людини похилого віку: мікрорівень (громада); мезорівень (місцевий рівень); макрорівень (національний рівень). Виявлено та розкрито зміст основних напрямів підтримки людини похилого віку в трансформаційному суспільстві.
Keywords: людина похилого віку; соціально-педагогічна підтримка; старість; рівні задоволення потреб; ступінь задоволення потреб; напрями підтримки людини похилого віку