Педагогічні умови забезпечення здоров'язбережувальної компетентності в структурі фахової підготовки майбутніх соціальних педагогів - Татяна Костюченко (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
В статті висвітлені основні аспекти здоров'язбережувальної компетентності, як необхідної складової в структурі фахової підготовки майбутніх соціальних педагогів. Проаналізовані умови, в загалі, та педагогічні умови, зокрема, для успішної реалізації здоров'язбережувальної компетентності в процесі професійної підготовки майбутніх фахівців соціально- педагогічної сфери. В результаті дослідження виділені такі основні педагогічні умови: формування позитивної мотивації на здоров'язбереження, використання різноманітних видів рухової діяльності, пропагування здорового способу життя, цілеспрямована та ефективна організація часу на роботу та відпочинок.
Keywords: педагогічні умови; психолого-педагогічні умови; здоров'язбережувальна компетентність; фахова підготовка; соціально-педагогічна сфера