Прогностична роль музичного сприймання у визначенні ступеню адаптивності людини - Микола Максимов, (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
Стаття присвячена вивченню проблеми прогностичної ролі музичного сприймання у визначенні ступеню адаптивності людини. Показано, що існує зв'язок між ступенем здатності людини до адаптації та її музичними уподобаннями. Доведено, що психокорекційні програми, спрямовані на гармонізацію особистості молоді, умови життя якої несприятливі, мають включати як одним з компонентів зміну їх музичного простору.
Keywords: психологічна корекція; особистість; розвиток; арт-терапія; Я-концепція