Соціальні чинники розбудови психологічних меж життєдіяльності сім'ї усиновлювачів - Тетяна Мельничук (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
У статті розкрито основні характеристики функціонування сім'ї усиновлення як малої групи, що розвивається за аналогією кревної на основі збереження психологічних меж сім'ї, її інтеграції в найближче соціальне оточення та її цілісності навіть після досягнення дітьми повноліття. На підґрунті теоретичного і практичного аналізу, власного соціального до- свіду проаналізовано порівняння українського та міжнародного досвіду щодо здійснення соціально-психологічної роботи з усиновлювачами та їх родинами.
Keywords: усиновлення; виховання некревної дитини; соціально-психологічна підтримка усиновлювачів