Теорія та практика соціальної роботи з позицій системного підходу - Ірина Савельчук (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
У статті здійснюється критичний аналіз основних положень системного підходу до теорії та практики соціальної роботи. Обґрунтовано, що особливості соціальної роботи, її ефективність та успішність визначаються системною цілісністю. Розкрито засоби впровадження системного підходу до змісту соціальної роботи з певними групами клієнтів.
Keywords: системний підхід; системна соціальна робота; теорія соціальної роботи; практика соціальної роботи