Соціально-психологічна характеристика процесу адаптації дитини в установі соціального захисту - Юлія Удовенко (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
У статті охарактеризовано процес адаптації в рамках міждисциплінарного підходу. Проаналізовано процес адаптації дитини в установі соціального захисту на підставі двох взаємопов'язаних видів адаптації: психофізіологічної та соціально-психологічної. Визначено соціально-психологічні характеристики процесу адаптації дитини в установі соціального захисту.
Keywords: адаптація; складні життєві обставини; установи соціального захисту