Особливості взаємозв'язку емпатичних здібностей особистості з її конфліктною поведінкою - Ксенія Грузинова (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2015)
У статті досліджуються кореляційні зв'язки між рівнями прояву емпатичних здібностей, домінуючими стратегіями конфліктної поведінки та рівнем внутрішньої конфліктності. Для дослідження використовувалися методика діагностики рівня емпатичних здібностей В.В.Бойка, методика діагностики схильності особистості до конфліктної поведінки К. Томаса (адаптація Н.В. Гришиної) й методика "Рівень співвідношення "цінності" і "доступності" в різних життєвих сферах" Є.Б. Фанталової. Вибірка складалася з 42 студентів, а опрацювання результатів було здійснене за допомогою статистичної комп'ютерної програми SPSS.
Keywords: конфліктна поведінка, стратегія, внутрішньоособистісний конфлікт, емпатія, канали емпатії, кореляція.