Проблема активації архетипних форм психіки індивіда в процесі його ідентифікації (до питання захисних реакцій особистості) - Боровицька, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Продемонстрована феноменологічна спроба дослідження проблеми активації архетипних форм як структуруючих глибинних форм психіки індивіда у момент ідентифікації. Пропонується необхідність уточнення психоаналітичної сутності категорії "ідентифікація" в контексті дослідження проблеми активації архетипних форм психіки. Продемонстровано актуальність архетипної феноменології як фундаментальної методології дослідження архетипів як структурних універсалій психіки.
Keywords: ідентифікація; соціалізація; психіка; несвідоме; архетипні форми психіки; індивід; патерни поведінки; Самість; мотивація; глибинна психологія; архетипна феноменологія; інтерсуб'єктивність; психотерапія