Проблема системи цінностей особистості: структура та особливості функціонування - Гарькавець, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті розглядаються особливості функціонування системи цінностей особистості. Зроблений аналіз підходів до визначення поняття "система" та її якісних відмінностей, а також розглянуті основні якості системи цінностей особистості. Зазначено, що використання планетарно-автономної моделі при розгляді структури системи цінностей особистості виявляється найбільш доцільним, оскільки така модель значно враховує принципи системного підходу.
Keywords: особистість; планетарно-автономна модель; система цінностей; системні якості