Образ Бога як предикатор способів долання труднощів - Єсип, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
З'ясовано, що образ Бога виступає предикатором вибору стратегій долання життєвих труднощів. Переважання в уяві віруючої особи образу люблячого Бога пов'язане з прагненням активно впливати на розв'язання проблемної ситуації. Конструювання образу байдужого Бога вказує на те, що людина займає пасивну позицію очікування того, що труднощі зникнуть самі. Якщо в індивіда відсутнє чітке уявлення про Бога, йому важко визначитися стосовно вибору копінг-стратегій.
Keywords: образ Бога; світські копінг-стратегії; релігійні копінг-стратегії; віруючі