Соціально-психологічні особливості процесу ресоціалізації учасників бойових дій - Ломакін, Г. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У даній роботі проаналізовані та розглянуті соціально-психологічні особливості та основні підходи до соціалізації у сучасному суспільстві людей, що приймали участь у бойових діях; визначені основні напрямки соціально-психологічної роботи з означеною категорією громадян для більш успішної їх (ре)адаптації в умовах мирного життя.
Keywords: учасники бойових дій; бойовий стрес; психічна травма; (ре)адаптація; (ре)соціалізація; реабілітація