Створення корекційної програми розвитку соціального інтелекту дітей шкільного віку - Мельник, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Розглянуто поняття розвитку складових когнітивного, емоційного та поведінкового компонентів соціального інтелекту протягом шкільного віку, викладені погляди вчених та наведений власний підхід до визначення цих явищ. На основі результатів дослідження розроблено корекційну програму підвищення рівня розвитку складових соціального інтелекту дітей шкільного віку в залежності від особливостей розвитку цих складових у різних вікових періодах. Проведено перевірку ефективності запропонованої програми та доведено необхідність застосування комплексного підходу, який сприяє підвищенню показників рівня розвитку окремих здатностей, що входять до структури соціального інтелекту.
Keywords: соціальний інтелект; корекційна програма; когнітивний; емоційний та поведінковий компонент; молодший; середній та старший шкільний вік