Вітчизняні визначення особистості та персонологічне мислення психолога і педагога як чинники соціалізації молоді - Рибалка, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Наводяться наукові визначення особистості, запропоновані в період з другої половини XIX до початку XXI ст. вітчизняними філософами, психологами, педагогами, та здійснюється ортономічний, контентно-частотний і антиномічний аналіз їх змісту з метою формування персонологічного мислення психологів і педагогів для покращення роботи із соціалізації  молоді.
Keywords: наукові визначення особистості; ортономічний; контентно-частотний і антиномічний аналіз; персонологічне мислення; психологи; педагоги; соціалізація молоді