Психологічні особливості професійної діяльності спортсмена та їх роль у процесі соціалізації - Сидорова, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статі розглядаються деякі особливості професійної соціалізації спортсменів, а також роль масового спорту в процесі соціалізації у сучасному суспільстві. Мотивація досягнення розглядається як найважливіший фактор соціалізації та самоствердження особистості спортсмена.
Keywords: соціалізація; спорт; професійна соціалізація; субкультура; потреби