Дослідження гендерної специфіки прояву дисгармонійних емоційних станів підлітків - Степаненко, Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті розглядається проблема прояву негативних емоційних станів особистості. Досліджені особливості прояву дисгармонійних емоційних станів підлітків (тривожність, агресивність, фрустрація, депресія, нейротизм та емоційний дискомфорт). Проведено їх порівняльний аналіз з точки зору гендерної специфіки.
Keywords: психічні стани; емоційні стани; дисгармонійні емоційні стани