Кросс-культурне дослідження особливостей етнічної ідентичності підлітків - Шандро, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті розглядається питання становлення етнічної самосвідомості представників різних етносів через вивчення сформованості етнічної ідентичності. Сформованість етнічної ідентичності розглянуто через відношення підлітків до етнодіференцируючих/етноінтегруючих ознак етносу та уявлень підлітків відносно образу представників свого та іншого етносу.
Keywords: етнічна самосвідомість; етнічна ідентичність; етнодіференцируючих/етноінтегруючих ознаки етносу