Порушення соціалізації дитини в школі - Вавілова, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Стаття розкриває особливості соціалізації дитини в школі через призму сучасних змін у розвитку суспільства, стрімкої і глобальної трансформації суспільних цінностей. У ній здійснюється аналіз труднощів соціалізації у школі, що неминуче приводить до необхідності розгляду особливостей дезадаптації.
Keywords: соціалізація; соціально-психологічна адаптація; тривожність; навчання; виховання; дезадаптація; зміст освіти