Виховний стиль батька як фактор формування соціально-психологічної адаптованості підлітків - Мандзик, Т. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті розглянуто проблему виховних стилів батька в суб'єктивному сприйнятті підлітками, його значення для формування соціально-психологічної адаптованості та домінуючого типу ставлення підлітка до оточуючих в комуніка- тивній сфері. Докладно проаналізовано важливість батька в вихованні дитини та вплив різних моделей його поведінки на формування особистісних рис підлітка.
Keywords: стилі батьківського виховання; соціально-психологічна адаптованість; соціально – психологічна дезадаптованість; типи ставлення особи до інших