Особливості гендерної соціалізації підлітка в сучасному суспільстві - Сиротюк, К. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
В даній статті розглядається специфіка гендерної соціалізації підлітків в сучасному суспільстві. Описуються основні соціалізуючи фактори, які обумовлюють власне соціалізацію особистості. Також піднімаються питання щодо гендерної ідентифікації та гендерної ролі, які впливають на подальший розвиток особистості.
Keywords: гендерна соціалізація; гендерна ідентифікація; гендерні ролі; маскулінність; фемінність; андрогінія