Роль мистецтва в соціалізації особистості - Максимов, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Стаття присвячена висвітленню проблеми соціалізації особистості засобами мистецтва. Показано, що сучасне соціо- культурне середовище, зокрема явища масової культури, не завжди позитивно впливає на формування особистості. Дове- дено необхідність звернення до зразків класичного мистецтва з метою гармонійного розвитку особистості.
Keywords: мистецтво; соціалізація; особистість; формування; духовність; самореалізація; ціннісні орієнтації; культура