Позашкільний навчальний заклад як інститут соціалізації особистості в старшому підлітковому віці - Святохо, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті розглянуті характеристики підліткового віку, що є найбільш важливими з точки зору соціального розвитку особистості. Розкриваються основні відмінності освітнього середовища позашкільного навчального закладу як необхідні психолого-педагогічні передумови становлення та соціального розвитку особистості в підлітковому віці.
Keywords: соціалізація; підлітковий вік; позашкільний навчальний заклад; освітнє середовище