Психолого-педагогічні підходи до процесу соціалізації обдарованих студентів вищого навчального закладу - Фурдуй, С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Соціалізація обдарованих студентів визначена як процес, за допомогою якого індивідом засвоюється соціальний досвід його соціального оточення таким чином, що через формування власного "Я" проявляється унікальність даного індивіда як особистості. Провідною ознакою соціалізації студентства виділено поняття "соціалізованість обдарованих студентів" – така інтеграційна характеристика особистості молодої людини, що включає сукупність набутих знань, умінь, установок, професійних і особистісних якостей, достатніх для повноцінного виконання провідних соціальних ролей, подальшого роз- витку здібностей і обдарованості особистості, її успішної творчої самореалізації.
Keywords: обдарованість; соціалізація; соціалізація обдарованого студента; соціалізованість; соціальна зрілість студента