Аналіз образу політичного лідера в просторі суджень сучасної студентської молоді - Андрєєва, Ярослава; Литовченко, Ніна (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2019)
Статтю присвячено соціально-психологічному аналізу образу політичного лідера в просторі суджень української студентської молоді. Подано порівняльний аналіз результатів емпіричного дослідження образу політичного лідера в просторі суджень студентської молоді, проведеного у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя та Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича у 2011–2019 рр. Результати порівняльного аналізу засвідчують зростання політичної суб’єктності молоді, але негативні емоції (розчарування) стають на заваді готовності до відповідальної усвідомленої участі у політичному житті країни. Постає проблема розробки і впровадження програм для молоді, спрямованих на розвиток громадянської позиції і критичного мислення.