Кризове втручання у випадку психотравмуючої ситуації - Норкіна, Ірина (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2019)
Розглядаються питання діяльності психолога щодо допомоги особистості в кризовій ситуації. Важливим чинником кризового втручання є розуміння психологом сутності кризової ситуації, ступеню тяжкості й механізми її переживання. Важливе місце відведено врахуванню стадій реагування особистості, що визначає стратегію і напрямки професійного втручання. Аналізуючи процес кризового втручання у діяльності психолога (психологічної служби) виявлено важливі завдання які мають бути реалізовані: 1) зняття симптомів; 2) відновлення до кризового рівня функціонування; 3) усвідомлення тих подій, які приводять до стану дисбалансу; 4) виявлення внутрішніх ресурсів клієнта та членів сім’ї в різних формах допомоги для подолання кризи.