Професійна готовність як невід’ємна складова успішної професійної діяльності особистості - Сіроха, Лілія (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2019)
Досліджено історичний аспект і сутність терміну готовності до праці як складного інтегративного утворення, що характеризує особливий психічний стан, необхідну і вкрай важливу складову успішного професійного життя особистості, що допомагає людині швидше адаптуватися, успішно виконувати свої професійні обов’язки, сприяє професійному становленню спеціаліста. Узагальнюється значення розвитку психологічної готовності до праці при формуванні особистості сучасного спеціаліста.