Соціально-психологічні чинники активності територіальних громад в умовах децентралізації - Тулін, Кирило (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2019)
Досліджено соціально-психологічні чинники активності територіальних громад в умовах децентралізації. З’ясовано низку проблем, які стимулювали підвищення активності територіальних громад. Проаналізовано динаміку збільшення кількості ОТГ у 2015–2018 рр. у всіх областях України. Розглянуто, що фінансова децентралізація також стала одним із основних факторів підвищення активності населення. Зазначено, що значна частина населення територіальних громад готова брати участь у громадських заходах.