Ключові аспекти дослідження психофізіологічної адаптації першокурсників - Шевченко, Світлана (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2019)
Здійснено науковий аналіз та експериментальне дослідження ключових аспектів психофізіологічної адаптації першокурсників. Визначено рівні адаптивних і комунікативних здібностей, нервово-психічної стійкості та моральної нормативності, показники психофізіологічної адаптації й основні ознаки, які вказують на джерела дезадаптації. Виокремлено критерії психофізіологічної адаптації (стан здоров’я, настрій, тривожність, ступінь стомлюваності, активність поведінки), сформульовано перспективи подальших досліджень.