Психологічні особливості сором’язливості у дітей дошкільного віку - Бондарчук, Оксана (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2020)
Здійснено теоретико-емпіричний аналіз психологічних особливостей прояву сором’язливості у дошкільників. Проаналі- зовано погляди вчених щодо визначення видів та форм прояву сором’язливості особистості; структурних компонентів особистісної сором’язливості та їх впливу на становлення Я-концепції дошкільника. Обґрунтовано позитивний та нега- тивний вплив сором’язливості на психічний розвиток дитини дошкільного віку.