Феномен прокрастинації в сучасній психології: теоретичні засади дослідження - Оніпко, Зоряна (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2020)
Проаналізовано феномен прокрастинації в сучасній психологічній науці. Розглянуто особливості дефініцій цього поняття у працях вітчизняних і зарубіжних дослідників. Здійснено аналіз причин появи прокрастинації, визначено її характерні риси й особливості виявлення. Зазначено можливі негативні наслідки для особистості. Розглянуто основні типи прокрастинації. З’ясовано, що прокрастинація є складним, неоднорідним феноменом, який включає низку компонентів і поширюється на різні сфери життєдіяльності особистості. Проаналізовано співвідношення понять «прокрастинація» та «лінь». Окреслено перспективи подальших розвідок.