Статеві відмінності в розладі дефіциту уваги з гіперактивністю: стислий літературний огляд - Осітковська, Олександра; Байєр, Оксана (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2020)
Представлено огляд новітньої зарубіжної літератури із проблематики статевих відмінностей серед носіїв РДУГ. Наведено аналіз теорій щодо причин поширеності синдрому серед хлопців і дівчат та виокремлено незначні гендерні відмінності. Зазначено, що загалом хлопці та дівчата зі РДУГ більш схожі, ніж відрізняються, і зазвичай симптоми не є специфічними для статі, проте різниця існує. З’ясовано, що її здатна описати теорія когнітивних ендофенотипів, яка передбачає вплив загальновизнаних ендофенотипів на тяжкість РДУГ.