Особливості наслідування дітьми медіаперсон у парасоціальних стосунках - Чаплінська, Юлія (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2020)
Представлено результати емпіричного дослідження, спрямованого на вивчення механізму наслідування в парасоціальних стосунках і ставлення молоді до улюблених медіаперсон. Дослідження виконано за допомогою авторського опитувальника «Механізми парасоціальності» (Чаплінська – Найдьонова). За його результатами визначено популярні для наслідування серед молоді типи медіаперсон, описано особливості індивідуального та групового типів наслідування.