Зміст та структура психологічної готовності старшокласників до розв’язування творчих математичних задач - Данилюк, Іван; Бончук, Наталія (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2021)
Інформаційні технології, новітні виклики у сфері технічного розвитку актуалізують вияв здібностей, обдарованості до математичної діяльності в юнацькому віці. Мета дослідження – з’ясувати зміст і структуру психологічної готовності старшокласників до творчої математичної діяльності. Психологічна готовність старшокласників до творчої математичної діяльності є інтегрованою рисою особистості, що спрямована на реалізацію пізнавальних можливостей юнаків у процесі розв’язання творчих математичних задач та містить предметно-функціональний і суб’єктивно-особистісний компоненти (субвиди).