Цінність свободи як світоглядний чинник психологічного благополуччя - Грузинова, Ксенія (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2021)
Визначено особливості взаємозв’язку ціннісних орієнтацій свободи і життєвої мудрості із психологічним благополуччям особистості. Доведено роль цінності свободи як світоглядного чинника психологічного благополуччя особистості. У дослідженні було використано методи групового опитування і статистичної обробки. Виявлено наявність взаємозв’язків ціннісних орієнтацій свободи і життєвої мудрості зі змістовними компонентами й аспектами психологічного благополуччя. Визначено перспективні шляхи збереження оптимального психологічного благополуччя в умовах дистанційної діяльності і рекреації.