Особистісні чинники комунікативної компетентності майбутніх пілотів - Вашека, Тетяна; Долгова, Олена; Власова-Чмерук, Оксана (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2021)
В статті розглядається проблема комунікативної компетентності майбутніх пілотів та встановлюються її особистісні чинники. Актуальність обраної проблематики зумовлена значним внеском неефективної комунікації у виникнення авіаційних інцидентів. Встановлено, що найважливішими особистісними чинниками комунікативної компетентності майбутніх пілотів є низький рівень залежності у спілкуванні та реактивної агресивності, а комунікативних здібностей – низька сором’язливість та депресивність.