Психологічні особливості розвитку саногенного потенціалу як чинника професійної стійкості особистості майбутнього психолога - Варіна, Г. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2018)
Присвячено проблемі визначення особливостей саногенного потенціалу як чинника професійної стійкості особистості майбутнього психолога-практика. Актуальність проблеми, що вивчається, визначена умовами оптимізації індивідуально-професійного становлення майбутніх психологів-практиків, особистісною зрілістю, інтеграцією Я-концепції та розвитку саногенного потенціалу особистості як аспектів професійної стійкості, ефективної професійної самореалізації й факторів збереження психічного здоров’я особистості. Під час аналізу саногенного потенціалу особистості у психологічній діяльності, на наш погляд, слід спиратися на системно-моделюючий підхід. Описано ефективність упровадження тренінгової програми "Розвиток саногенного потенціалу особистості: стресостійкість і тайм-менеджмент".