Психологічні особливості осіб із межовим розладом особистості - Морозова, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2018)
Подано результати емпіричного дослідження психологічних особливостей осіб із ознаками межового розладу особистості. Доведено, що емоційна лабільність (нестійкість емоцій), імпульсивність та самоушкоджувальна поведінка є важливими діагностичними критеріями межового розладу особистості. Високий рівень вияву ознак межового розладу особистості супроводжується такими психічними станами дезадаптації, як невротична депресія, астенія, напруженість і тривожність.