Психологічна дезадаптація як чинник незадоволеності сексуальним життям - Норкіна, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2018)
Представлено погляд на проблему психологічної дезадаптації як чинника незадоволеності сексуальним життям. Виявлено психологічні аспекти пвияву психологічної дезадаптації та сексуальної незадоволеності, проведено емпіричне дослідження взаємозв’язку психологічної дезадаптації й сексуальної незадоволеності. Важливим аспектом було виділено сексуальне задоволення з його фізіологічними та психологічними компонентами й доведено особливу роль різноманітних виявів почуттів (настрій, тривога, афекти, стреси) на статеву функцію індивіда. Результатом дослідження стало доведення значущості взаємозв’язку психологічної дезадаптації та сексуального незадоволення. Це означає, що психологічний стан людини має великий вплив на сексуальне життя та навпаки, сексуальна сфера людського життя забезпечує певне наповнення та загальний психічний фоновий стан особистості у будь-яких життєвих ситуаціях.