Динаміка часової перспективи студентської молоді південно-східних областей України в умовах соціоекономічних змін - Сеник, О.; Абрамов, В.; Гречкосій М.; Бедан, В.; Бунас, А.; Луценко, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2018)
Подано результати дослідження динаміки часової перспективи мешканців південно-східних областей України віком 17– 23 роки у період 2012–2015 рр. Охоплено три періоди, що відрізняються між собою за рівнем економічної, соціальної та по- літичної стабільності: період до подій Майдану, під час Майдану та з початком військових дій на Сході України. Виявлено, що з військовим конфліктом на Сході країни звужується часова перспектива майбутнього, натомість зростає вираження часових орієнтацій на негативне минуле і фаталістичне теперішнє.